Min farfar, eller Boffar som vi kalder ham i min familie, er arkitekt. 93 år og arkitekt. Han bor i Birkerød, i det hus han med inspiration fra Frank Lloyd Wright og andre af samtidens stjerner tegnede i 1958, og som han byggede på fra Påskedag ’59 til indflytningen 1. maj i ’60. 

Han har lavet projekter flere steder i verden, sågar i Baghdad under Saddam Husseins styre, men hans mest kære værk er det hvide, modernistiske hus på Ravnsnæsvej. Da han gik på pension ved årtusindskiftet, blev han så ærgerlig over at slippe sit arbejde, at han måtte fortsætte på anden vis. Han købte Autodesk, et tegneprogram for arkitekter, og så gik han igang med at digitalisere de gamle papirstegninger, han havde lavet af sit hus halvtreds år tidligere. 

Han laver stadig små forandringer i haven omkring huset, når der for eksempel skal plantes nyt ud til vejen. I sensommerens blæst, når grene fra de store Robinietræer dumper ned på taget, finder han en stige og går op for at feje dem sammen. Han er efterhånden godt oppe i årene, og han bliver også træt efter noget tid med arbejdshandskerne på. Det ændrer dog ikke noget ved, at han stadig tager dem på indimellem, når noget ikke ser helt ud, som det skal. 

Using Format